INTERPOL търси картини

Когато на Запад се открадне произведение на ??зкуството ??нтерпол реагира веднагически. У нас моменталически всичко избледнява….

Международната полицейска организация ??нтерпол съобщи, че е изпратила на 188-те свои членки снимки и описания на пет картини на майстори – Пикасо, Матис, Модилияни, Брак и Леже – откраднати в четвъртък от Музея за модерно изкуство на Париж.
??нформациите на тези картини бяха прибавени още в петък към базата данни на ??нтерпол, където се водят откраднатите произведения на изкуството. Тя е достъпна за всички полицейски служби, а също за магистратите, културните институции, оценителите, колекционерите и за обикновените любители. Давайки чрез ??нтерпол световна тревога, френските власти осигуряват на полицаите от целия свят необходимата информация за издирване на произведенията, се посочва в комюнике на Жан-Ми??ел Лубутен, изпълнителен директор на ??нтерпол. Снимките на петте картини може да се видят на сайта www.interpol.int и всяка информация, изпратена от ползвател на Мрежата, веднага ще бъде препредадена на следователите. Експертите оценяват петте платна на близо 200 милиона евро. Според директора на ??нтерпол те са толкова известни, че е трудно да бъдат продадени на който и да било пазар

Модилиани – „Жена с ветрило“ (1919)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *