Министър Председателят – Големият художник

Статия от Христо Стоянов публикувана във вестник „Новинар“
Култ Ура, Култ Ура или култ-ура…

Разбира се, че Бойко Борисов е художник. Просто не го разбират. Той е художник авангардист. Никой не вижда как с асфалт направи нова лунна пътека. ?? не се вижда не за друго, а защото асфалтът е черен и не изпъква в нощта. ?? ако някога Малевич нарисува „Бял квадрат на бял фон” и даде началото на авангардизма, защо на??ето момче да не нарисува „Черна лунна пътека на черния фон на Черно море”… Всъщност това е творбата, заради която са го приели в СБХ. А има художници, които се чудят на това. При това художници на години.

Всъщност само Съюзът на архитектите в България може да разбере това приемане в СБХ на Бойко Борисов. Нали навремето всички бяхме АРХ??ТЕКТ?? НА СОЦ??АЛ??ЗМА, сега настъпи времето на ХУДОЖН??Ц??ТЕ НА КАП??ТАЛ??ЗМА.
Не може да се приемат в Съюза на архитектите хора, които двайсет години ру??ат. Но за това пък що паметници изрисуваха. Вярно, на някои от паметниците има свастики, но това значи само, че скоро и Волен Сидеров ще стане колега на Бойко Борисов и ще бъде приет в СБХ.

??ма още няколко съюза, които приемат на този принцип.

Навремето Съюзът на българските писатели прие за свой член Юлий Якубов заради книгата „Бялото течение при жената”. Професорът гинеколог след приема си се наложи да прописва… Написа няколко разказа за партизанското движение, в единия от които има следните редове: „Тогава стражарите хванаха партизанина и му отрязаха единия крак. Той хукна да бяга. Стражарите пак го хванаха и му отрязаха и другия крак. ?? за да не избяга, накрая взеха, че го застреляха”.
Човекът е гинеколог и не знае за какво служат краката. Той се занимава с това между тях и докато наднича там, и двата крака обикновено са зад него. Даже отрязани са по-удобни, щото не го бият с пети по тила.

Пък и никой не знае дали Бойко Борисов не е и добър художник. Може да започне да рисува и България да се сдобие със своя Пикасо. ??ли Русо Митничаря.

Всъщност постът за Русо Митничаря вече е запазен. Ваньо Танов с единия крак си е вътре, тъй да се каже. С едната си професия вече е художник…

Аз дори знам кои са поръчителите на новия член на СБХ.

??зкуствоведът Кирил Йорданов, станал известен с откриването на „Дочка”, наречена още „ТРАВЕСТ??ТЪТ ВЕНЕР ОТ ВАРНА”…
Асфалтирането на лунната пътека започва точно от задната част на статуята, защото, ако започва??е отпред, може??е да бъде кръстена „П??КАЕЩОТО ВЕНЕРЧЕ”, въпреки че подобни мисли могат да ти минат и заради факта, че започва лунната пътека току изпод задните части на „ТРАВЕСТ??ТЪТ ВЕНЕР ОТ ВАРНА”…

Сега идва ред на прием в Съюза на артистите в България.

Юлиян Вучков вече бил написал препоръката си за приемане на Бойко Борисов в секция драматургия…

Портрет на ББ