ТЪРГ на картини в град Плевен – 30 Септември (четвъртък) 2010г.

Търг на картини в град Плевен, 30 Септември, четвъртък

Мнозина ни звънят и пи??ат – Ще има ли Търг в Плевен, така, както е обявен тук, в страницата на „Аполон и Меркурий“. Между другото търговете са обявени до края на 2011г. по дати и теми, за да не се се случват някои колеги да се объркат и да насрочат по същото време и те търг. Уви, това е само в сферата на пожеланията, защото вече някои го направиха,  но това ще тежи на тяхната съвест,  останалото е ясно.

Но да се върна на въпроса – ще се състои ли Търга, насрочен за 30 Септември в хотел „Ростов“ в град Плевен? Организаторите от Хотел „Ростов“ очакват потвърждение на тяхно писмо, заведено в Министерството на културата за провеждане на Търг на картини, които НЕ са по стари от 50г и НЕ са с начална цена над разре??ената от добавката към Наредбата на Министерството, т.е. има всички правни основания Търг да има. Разбира се без документ надлежно разписан от когото трябва няма да рискуваме, за да не се превърнем в лесна ми??ена и обект на непрекъсната акция от страна на МВР.


КЪСН??ТЕ ТВОРБ?? НА ГОЛЕМ??ТЕ БЪЛГАРСК?? МАЙСТОР??

В Плевен ще бъдат предложени изключителни творби от следните художници: Академик Дечко Узунов, Академик ??лия Петров, Професор Найден Петков, Академик Светлин Русев, Васил Стоилов, Димитър Казаков – Нерон, Генко Генков, Петър Урумов, Здравко Александров, ??ван Георгиев – Рембранд,  Александър Петров – Лавандулата, също така и Евгени Босяцки (с начална цена НУЛА лева!), последната цветна рисунка на Никола Танев от 15 април 1962г. (няколко месеца преди да почине), както и много други.

Очаквайте 66 картини. Входът е свободен. За всички закупени лотове се издава фактура, касова бележка, сертификат (ако е необходим).
Заповядайте при любезните домакини от хотел „Ростов“, зала „Ротъри“
Оглед на творбите: 17:10ч., Начало на Търга – 19:10ч.

Димитър Казаков, „Проникване в необхватното“, 1980г., м.б./пл., 137х137, подпис и дата долу вдясно, надпис на гърба.

??ван Георгиев – Рембранда, Пейзаж, м.б./пл., подпис

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *