Караваджо, Залавянето на Христос

Откриха открадната картина на Караваджо – „Залавянето на Христос“

Това го е направила германската полиция (да не би да си помислихте нещо друго!?) (и още – Аполон и Меркурий НЕ са виновни в това дело!)

Германската полиция откри открадната преди 2 г. картина на Караваджо на стойност $100 млн. Платното „Залавянето на Христос“ бе??е задигнато от музей в Одеса през юли 2008 г. С помощта на украинските власти, полицията в Германия успяла да арестува 4 ду??и докато се опитвали да продадат картината в Берлин. В Украйна пък са задържани още 20 ду??и, за които се предполага, че са участвали в бандата за трафик на произведения на изкуството.

„Залавянето на Христос“ на италианския художник Караваджо е с размери 134 на 172,5 см и се смята, че е рисувана в периода 1598-1599 г. На нея са изобразени ??сус Христос и Юда в момента на предателската целувка, заобиколени от ученици на месията и римски войници. Творбата е известна също с наименованието „Целувката на Юда“. Картината се оценява на няколко десетки милиона долара, но според някои експерти тя би могла да донесе до $100 млн. на черния пазар.

Ето източниците на информацията:

http://www.cbc.ca/arts/artdesign/story/2010/06/28/caravaggio-recovered-theft.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *